Wat is passief inkomen?

Passief inkomen en passief geld verdienen, dat klinkt natuurlijk heerlijk. Maar wat wordt er nu eigenlijk bedoeld met de term ‘passief inkomen’?

Definitie ‘Passief inkomen’ volgens Wikipedia:

Een passief inkomen is een inkomen wat op regelmatige basis ontvangen wordt, en waarvoor weinig inspanning nodig is om het te handhaven.

Definitie ‘Passief Inkomen’ volgens EchtPassiefInkomen.nl:

Passief inkomen is een inkomen dat wordt gegenereerd zonder dat je hier op het moment dat je geld verdient actief iets voor hoeft te doen.

Die twee definities verschillen nogal redelijk. Wikipedia geeft aan dat er weinig inspanning nodig is om passief inkomen te handhaven. Echter zeggen ze niets over de manier hoe veel werk het kost om passief inkomen te genereren.

Passief inkomen is in mijn ogen iets waar je een bepaalde tijd (veel) werk voor moet uitvoeren om het te genereren, maar het iets waar je in de toekomst de vruchten van kan plukken. Om het passieve inkomen vast te houden kost in de regel namelijk een stuk minder werk.

Het ligt er natuurlijk wel aan hoe je je passief inkomen gaat verdienen.

>> Hier gratis toegang tot het E-Book met 8 manieren om passief inkomen te genereren!

Wat is passief inkomen NIET?

Laten we ervoor zorgen dat er direct een aantal fabels de lucht uit zijn en we realistische verwachtingen gaan scheppen voordat we verder gaan.

1. Het genereren van passief inkomen is niet eenvoudig en vergt veel en hard werk.

Eigenlijk komt niets in het leven gemakkelijk. Denk aan het behalen van een studie of solliciteren voor een baan die je erg graag wilt. Geld verdienen is daarin niet zo verschillend. Veel ouderwetse internet marketeers en online ondernemers die je proberen te overtuigen dat geld verdienen via het internet niet zo ingewikkeld is denken er anders over. Hoe komt dat? Omdat zij op deze manier hun geld proberen te verdienen. Het geven van valse hoop en op deze manier producten aan de man brengen. Deze website ben ik begonnen om je het tegenovergestelde te vertellen, de waarheid: online business is pittig en kost hard werken. Ik ga m’n best doen om je te helpen met het verdienen van geld online, zoveel mogelijk nuttige informatie te verstrekken maar er is één ding. Ik kan je niet dwingen om ook daadwerkelijk actie te ondernemen, dit is volledig aan jou.

2. Het genereren van passief inkomen komt je niet aanwaaien.

Gemakkelijk geld verdienen, online of in het dagelijks leven. Ik geloof er niet in! M’n eerste website kostte me 2 maanden lang dagelijks werk voordat ik hier ook maar een euro geld aan over hield. Pas een anderhalf jaar later verdiende ik genoeg om minder te gaan werken voor m’n baas en kon ik uiteindelijk de beslissing nemen om hier mee te stoppen doordat ik met m’n online business genoeg verdiende. Hier is niets eenvoudigs aan, maar het is wel gelukt. En ook jij kan het, er zal echter wel enige inzet voor nodig zijn!

3. Het genereren van passief inkomen is NIET onmogelijk. Echter: alleen de mensen die er iets voor over hebben zullen geld verdienen met passief inkomen.

Toen ik met m’n eerste project en website begon in augustus 2012 was het m’n droom om op die manier geld te verdienen en om met dit geld rond te komen. Nu dit eenmaal is gelukt, nu vanaf december 2014, ben ik hier onwijs blij mee. De vrijheid van het ondernemen en de mogelijkheid om mensen en bedrijven te helpen. Ik vind het tof! Wil je dit ook? Het is mogelijk!!

Denk erover na, denk na of je om deze levensstijl te bereiken ook bereid bent om een stapje harder te werken.

Benieuwd naar hoe jij kan gaan starten met het verdienen van passief inkomen?

>> Hier ontvang je GRATIS toegang tot het E-Book waar ik 8 manieren om passief inkomen te genereren aan je weg geef!